Alla inlägg under oktober 2008

Av Lina Karlsson - 19 oktober 2008 09:45

I morse begav sig jag och mamma över fälten, jag till fots och hon på cykel och efter cirka tre kilometer kom vi fram till ett mindre samhälle. Eftersom det är söndag idag är lokalbefolkningen ledig och det var fullt med folk ute på gatorna. De här söta barnen ville gärna vara med på kort.

Av Lina Karlsson - 18 oktober 2008 09:40

Av Lina Karlsson - 18 oktober 2008 09:17

Mauritius kök är brett och erbjuder kinesiskt, indiskt, kreolskt, franskt och europeiskt. Mat i mängder serveras det på resturangerna till bra priser. Min favorit är stora räkor i en väldigt fyllig och smakrik tomatsås. Kokosglassen är superb och även den mauritsiusinspirerande glassen med kardemumma, kokos, nötter och russin. Den berömda romen som görs av sockerrören trodde vi skulle bli en smakupplevelse men den smakar som vanlig vodka.


Sådana här matvagnar finns överallt i olika färger.


Dal pourri eller roti - tunna runda bröd fyllda med bönröra, tomatsås, chili och någon skum lilafärgad röra. Gott är det i alla fall och billigt. Den här rullen kostar sju och femtio.


De här vagnarna finns vid stränderna - se hur fint ananasfrukterna är skurna.


Den här äts upp och ned som en glasstrut.

Av Lina Karlsson - 16 oktober 2008 14:58

Av Lina Karlsson - 16 oktober 2008 14:52


Av Lina Karlsson - 16 oktober 2008 14:21

I söndags flyttade vi upp till Pereyber som ligger på norra delen av den här lilla ön. En rundtur på vespa blev det i förrgår för att se omgivningarna här uppe och eftersom jag hade chaufför fick jag sköta kartan och kameran.

Vi började att köra längs kusten från väst till öst...



...för att sedan köra över bergen hem.

Skapa flashcards