Senaste inläggen

Av Lina Karlsson - 17 februari 2009 14:05

I morse efter kaffedrickande och en halvtimmes pluggande tog jag en rask promenad på knappt en timme. Det var precis vad jag behövde idag, en perfekt start på dagen. Snöflingorna föll sakta och musiken i öronen hjälpte mig att hålla ett bra tempo. Därefter åt jag frukost och sedan stack jag upp och körde en halvtimmes bålstyrka i friidrottshallen följt av en halvtimmes simning. Så skönt! Nu har jag precis ätit lunch; blodpudding blev det idag med en apelsin efteråt för att öka upptaget av järnet i kroppen.

Frukost; gröt, ägg och grapefrukt

ANNONS
Av Lina Karlsson - 16 februari 2009 20:00

Idag har jag vilat efter fem dagar med skidåkning. Solen fortsätter att skina över Falun utan några moln i vägen som skymmer strålarna. I morse snöade det dock ganska rejält vilket gjorde att träden blev rikligt snöklädda, vackert! Det känns att latissimus dorsi ("vingen") har fått arbeta ordentligt under helgens två stakpass. Jag tror inte att jag har haft någon träningsvärk i dem tidigare efter att jag kört stakning så förhoppningsvis är det ett tecken på att jag använder den muskulaturen bättre nu än tidigare.

ANNONS
Av Lina Karlsson - 14 februari 2009 18:53

Idag cyklade jag upp till sjön Vällan som ligger ovanför Falu Koppargruva. Skidåkning på en sjö innebär enbart stakning vilket skulle passa både mitt knä och träningen inför Öppet spår. Det blev två varv på niokilometersspåret, det första kördes utan stopp men under det andra blev det en del fotografering.

 

Jag vek av på ett ställe och ställde mig i solen, blundade, njöt och lyssnade på lugnet. Det var helt tyst förutom en fågel som kvittrade.


Oåkta spår


När jag var klar satte jag mig ner på mitt gamla sittunderlag, lutade mig mot en björk och drack varm chokladmjölk. Jag dricker det sällan men i en sådan här situation smakar det ljuvligt. En miniförpackning med två ballerinakex passade perfekt till.


Jag läste i tidningen i morse om en kille som spelar i ett band och han sa; ”Det är det här jag lever för”. Jag vet vad jag lever för; dagar som dessa, för friluftsliv, för fysisk aktivitet och för naturupplevelser. Det...ger mig riktig energi, njutning och lycka.

Av Lina Karlsson - 14 februari 2009 18:17

Min Garmin klocka har varit lite trött i veckan och den har inte fungerat som den ska, den har bara gjort några tappra försök till att vakna till liv. Linapina diagnostiserade den som övertränad men redan efter fyra dagars vila efter Orsa ski marathon var den återhämtad och startade igen lagom till gårdagens träning. Staffas hade fått för sig sig att åka riktigt långt igår och jag var inte sen med att hänga på. Ett varv på 5,3km kördes på Lugnet och jag hade satt upp som mål att köra minst åtta varv, samtidigt som jag visste att jag inte skulle bli riktigt nöjd förrän jag kört tio eftersom det då skulle bli drygt milen längre än de tävlingar vi kört. Det blev dock bara sex varv och sammanlagt 33km eftersom jag kände av knäet vilket förvärrades av all diagonalåkning. Det var ett klokt val även om det tog emot att sluta. Staffas körde på och fick ihop 54km, bra!


Det vackra vädret och vinterlandskapet gör det svårt för mig att sitta inne och efter att jag fått i mig en sen lunch kröp det i kroppen och jag gick en promenad runt "de små sjöarna". Det är riktigt mysigt att kunna gå runt i termobyxor utan att bli för varm.Av Lina Karlsson - 12 februari 2009 13:47

Idag blev det en härlig skidtur med Linapina och Staffas och tjugofem kilometer avverkades. Det är så otroligt vackert just nu, rimfrost på träden och mot den klarblå himmeln är det fantastiskt fint. Solen gör mig verkligen glad, i alla fall när jag får vara ute och njuta av den. Jag hade tyvärr inte kameran med mig idag, annars så vet ni att ni skulle ha fått ta del av en vacker bild. Ni får nöja er med en bild på dagens lunch; pappardelle pasta, köttfärssås med morötter, champinjoner och kidneybönor samt broccoli, avokado, tomat och parmesanost.

Av Lina Karlsson - 12 februari 2009 13:41

I går kväll var jag på en dryg timmes välbehövlig massage. Efter två veckors gnällande över rejäla spänningar i axelpartiet och övre ryggen letade jag upp en massör i Falun. Valet var inte svårt när en av dem kallades ”Rejäla tag” (jämfört med Body & Soul och Harmonikällan). Precis vad jag behövde…och precis vad jag fick. Jag visste vad jag ville ha och sa det också (en armbåge på vissa punkter i övre delen av ryggen till exempel) och han lydde snällt. När jag kom hem blev det mys i soffan under en filt med ett stort fat med diverse uppskurna frukter samt en bär- och banansmoothie som jag intog framför en film och tända ljus. Idag känner jag mig lite mörbultad med det var väntat.


Av Lina Karlsson - 9 februari 2009 17:31

Kroppen känns piggare idag än vad den gjorde i går morse före tävlingen, skönt att den börjar vänja sig vid en sådan påfrestning som en fyramila tävling är. Med en pigg kropp och en klarblå himmel lockade Runn väldigt mycket idag så det blev en kort tur på isen med långfärdsskridskor och stavar. Idag, jämfört med sist jag åkte för drygt ett år sedan, tog jag mig fram med hjälp av benen och inte enbart med hjälp av stavarna, vilket jag har skateåkningen på skidor att tacka för. Det var tänkt att jag och Bergh skulle ha åkt i lördags men eftersom snön vräkte ner förstod vi att det inte skulle bli den upplevelsen som vi ville ha. Så utan någon tur på isen åkte hon hem i förmiddags efter en mycket trevlig helg. Det är dock inte så länge tills vi ses igen…det är snart dags för Öppet spår.

Av Lina Karlsson - 8 februari 2009 19:25

Vilken dag! I morse åkte en laddad Staffas, en positiv och pratglad Klingen, en något negativ Bergh och en något ångestfylld Lina till Grönklitt. Tusen skidåkare stod på startlinjen i snöfall och tio minus vilket var imponerande att se. Det var ganska tungkört och glidet var väl inte det bästa med det var ändå en helt ok tävling för min del. Nu när jag tittat i resultatlistan såg jag att tjejen som åkte förbi mig precis på slutet i Harsa förra helgen, var den tjej som jag åkte förbi i slutet av dagens tävling, kul att vi är så jämna…och kul att jag fick revansch. Bergh bröt loppet efter trettio km men en mer nöjd och stolt person som har brutit ett lopp har jag inte träffat på tidigare…så stämningen i bilen hem var betydligt mer positiv än på vägen dit.

 

Nu är det Taco- och filmkväll som väntar med en hel del slappande i soffan. Bergh tror att jag kommer att somna före klockan nio men jag ska nog kunna motbevisa henne...hoppas jag.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se