Senaste inläggen

Av Lina Karlsson - 28 augusti 2008 13:47

Idag insåg jag återigen hur roligt jag tycker det är att styrketräna. Antagligen beror det på att det märks så tydligt när träningen går framåt. Antalet reps känns få jämfört med förra veckan eller att antalet kilon känns lätt. Det är också väldigt trevligt att träna i friidrottshallen eftersom där nästan jämnt är mycket folk. Om man vill prata mellan seten eller övningarna finns det någon att snacka med om man känner för det, och om man inte vill prata med någon är det ju bara att sätta i hörlurarna. Passet avverkades i förmiddags och när jag kom hem hade mamma lunchen klar; broccoligratäng toppad med rostade solroskärnor och till det åt vi en tomat- och löksallad.

Av Lina Karlsson - 27 augusti 2008 22:00

Idag körde vi kvalitativa stakningsintervaller, som jag ville kalla dem för. Eller ja, de två-tre första var väl rätt kvalitativa men sedan blev det mer och mer frustation och kämpande uppför. Vi körde på en avstängd väg, en bit av linjebanan på cykel-SM där det sluttar lätt uppför och sedan lätt utför. Vi körde två gånger fram och tllbaks så det blev fyra längre stakningsintervaller på 1,9km/1,35km/1,9km/1,35km. Linapina filmade mig och Staffas och hon korrigerade mig i min teknik; att jag skulle fram och upp med höften i stakningen så att jag reser mig mer, bra!


Just det ja, i kväll stod min mamma helt överraskande utanför min dörr. Hon tog tåget upp hit och har planerat att göra mig sällskap i en vecka.

Av Lina Karlsson - 26 augusti 2008 20:26

Jag har haft en bra dag idag! Den började med kaffe och tidning följt av en timmes promenad och en god frukost. Sedan var jag i skolan i drygt en timme och därefter ägnade jag eftermiddagen tillsammans med Åsa; lunch, styrketräning, fick massage, kaffe, gav massage. Sedan var jag nere en kort sväng på stan och när jag kom hem utövade jag en kort stunds yoga till lugn musik och tända ljus; avslappnande och skönt. Därefter var det dags för kvällsmat;


Sallad med ugnstekt kalkonfilé marinerad i olivolja, soja, vitlök, chili, lime, koriander och svartpeppar.


Favorit i repris som efterätt; kesella, galiamelon och hallon.

Av Lina Karlsson - 24 augusti 2008 20:59

I kväll tog jag äntligen tag i de två tonfiskbitar som jag hade i frysen. Jag har tillagat tonfisk tidigare men misslyckades totalt med smaken då det verkligen smakade ren fisksmak, och de två som var kvar i frysen har legat och väntat på att jag ska göra ett nytt försök. Jag marinerade dem i limeljuce, olivolja, vitlök, chili, ingefära, svartpeppar och salt. Jag hade dem i ugnen för länge då de blev lite torra men de smakade riktigt gott och konsistensen var precis som en köttbit. Nästa gång ska jag vara mer nogrann med tiden i ugnen.


Jag åt tonfisken med ugnsomelett gjord på broccoli, babyspenat och fetaost.


Av Lina Karlsson - 24 augusti 2008 08:31

Min lördagskväll tillbringade jag ute på landet. Bodarna är ett ställe som verkligen kan kan kallas för en "håla" vilket vi förstod när vi fick höra att byns egen chokladbutik endast har öppet på fredagar och lördagar. Inte konstigt att invånarna säger att de bor i Gustavskorvens hemort för att folk på något sätt ska kunna lokalisera byn.


Det var en klasskompis och hans flickvän som var värdar för kvällen. Kalaset hölls i en loge och det var otroligt mysigt fixat med långbord, trasmattor att värma rumpan med, ett dansgolv med ljusslingor, en bar och gamla fåtöljer och soffor att sitta i. Med trevligt sällskap, god mat, lekar, sång och dans var kvällen fulländad.


Efter min ombackning på tårtan var det en som sa "Nu får du ut och springa i morgon för att förbränna all den tårtan". Yeah right! Den där exta energin behövdes under mina drygt två intensiva och otroligt roliga och crazy timmar på dansgolvet till blandad musik. Jag vaknade hungrig klockan åtta efter knappt fem timmars sömn så visst hade jag förbrännt den där extra energin.

Av Lina Karlsson - 23 augusti 2008 13:19

Jag har avverkat dagens träningspass i ett soligt Falun. När jag var ute på morgonpromenaden visade termometern tio grader och det känns att hösten är nära. Under rullskidepasset hade dock solen börjat värma och då gäller det att njuta för fullt. Stakningsintervaller blev det idag, fem styck på 650m, kring 3.40 20-30sekunder bättre än sist, en fin förbättring. Flåset var betydligt högre vilket är ett tecken på att jag orkar ta i mer. Det var några gånger det släppte flera staktag på rad och det gäller för mig att behålla lugnet i sådana lägen. Jag har märkt på sistone att jag har lätt för att bli arg, eller rättare sagt frustrerad och visa det genom att skrika men vad hjälper det?, jag kommer inte upp snabbare för det. Samtidigt är det positivt att jag börjar visa känslor på det viset eftersom jag alltid har hållit inne på dem och det är inte bra det heller.


Jag sitter nu och följer damernas höjdhopp och herrarnas spjut...och tydligen taekwondo vilket är en idrott som jag inte riktigt förstår mig på.


Jag har precis ätit min lunch bestående av rester från gårdagens broccoligratäng. Jag tycker det är supergott och enkelt är det att göra också; koka fryst broccoli fem minuter eller koka färsk broccoli mjuk, lägg i en ugnsäker form, häll på en äggstanning (jag använde fyra ägg och tre dl mjölk) salt och svartpeppar och lägg på valfri ost, kryddstark för min del, och så in med formen i ugnen.



Idag åt jag en burk makrill till för att få i mig lite av det nyttiga omega-3 fettet.

Av Lina Karlsson - 22 augusti 2008 21:08

Jag vet inte vad jag ska kalla rätten men gott var det i alla fall!


Ingredienser;

Aubergine

Zucchini

Lök

Champinjoner

Nötfärs

Krossad tomat

Tomatpuré

(Rödvin)

Något att söta med

Vitlök

Chili

Oregano

Paprikapulver

Basilika

Tomat

Mozzarella

Före gratinering


Jag skivade aubergine och zucchini och la in dem på en plåt i ugnen med lite rapsolja för att de skulle mjukna. Jag fräste lök och stekte nötfärs och kryddade med mycket chili, paprika, oregano, salt och svartpeppar och pressade ner vitlöksklyftor. Jag hällde sedan på krossad tomat och lät koka, tryckte ner lite tomatpuré och hällde i en skvätt rödvin som jag hade i kylskåpet och sötade med lite honung. Skivade även champinjoner och fräste dem mjuka. Sedan varvade jag aubergine, zucchini, champinjoner med röran och toppade allt med skivad tomat, mozzarella och basilika.


Jag kunde gjort det enkelt för mig och fräst ihop allting men jag ville ha lagren. Denna rätt är enkel att göra vegetarisk också så klart.


Efter gratinering

Av Lina Karlsson - 22 augusti 2008 17:09

Jag sitter just nu och dricker ett sent eftermiddagskaffe. Jag valde att ta en powernap tidigare när tröttheten kom i stället för att försöka pigga upp mig med koffein och nu är jag utvilad och dessutom smakar kaffet mycket bättre. Mellanmålet berstår av kvarg och den goda kombinationen av galiamelon och hallon och så knaprar jag även på några nötter.


Den här dagen har varit riktigt lugn och skön och kommer fortsätta vara sådan. Jag får passa på nu innan skolan börjar.



Skapa flashcards