Senaste inläggen

Av Lina Karlsson - 12 mars 2009 07:16

Igår morse simmade jag en timme och jag blev positivt överraskad av både tekniken, känslan och motivationen i vattnet. Från och med nu ska jag simma minst ett simpass i veckan på minst en timme, för jag vill inte längre komma på att det var över en månad sedan jag simmade ett ordentligt simpass...


På eftermiddagen kom jag på den bra ideén att utöva yoga. Jag tyckte det skulle vara skönt att sträcka ut benen som kände av gårdagens cykelpass, vilket visade sig i en form av växtvärkkänsla. Jag gick på yoga två-tre gånger i veckan under hösten 2006, jag älskade det, men därefter tänkte jag att jag kunde köra det själv hemma någon gång i veckan, hmm, hur blev det med det tror ni? Igår var det i alla fall dags och jag satte på en introduktionsdvd för att friska upp minnet. Det hela slutade med att jag, efter fyrtiofem minuter, låg på sängen med en blandning av yrsel, illamående och huvudvärk. Instruktören på DVD;n frågade "Känner du dig yr?" Jo, tackar som frågar! Det beror säkert på ovana att stå med huvudet hängandes neråt och kaffedrickandet en timme före passet kanske inte heller var det optimalaste...kaffe och yoga...förlåt alla yogafantaster. En av alla mina yogiteér hade säkert varit ett bättre alternativ, de får bli en ändring till nästa gång.

ANNONS
Av Lina Karlsson - 10 mars 2009 21:01

Ett testcykelpass blev det i förmiddags, senast jag satt på en Monark var före jul, hmm hur är det med kontinuiteten... Sex fyraminutrare på 220w+ med en minuts vila. Pulsen var inte i närheten av tröskelpulsen, så nästa gång får jag öka på watten, eller så ökar jag på intervalltiden med ett par minuter. Det är nog bättre. Jag avslutade passet med fyra 40sek på 330w+. Jag behöver intervaller, vilket jag förstod efter fredagens cykelpass; Jag cyklade hem genom stan och när jag cyklade på Åsgatan(som är en rak böljande väg) "tryckte" jag på ordentligt och tänkte; " Det här känns ju riktigt bra!" men så tittade jag på klockan och såg att pulsen låg på 145....145! Skrämmande, jag har alltså glömt hur det känns att cykla snabbt!


Den grymma carolafläkten gör sitt för frisyren...


I eftermiddag sprang jag en halvtimme i snöslasket och i snövädret. Så länge jag har glasögon eller keps när jag springer så stör ju inte snöandet alls. Knäet känns men blir det inte värre än så här så ska det hindra mig från att springa lite då och då. Dessutom är det ju väldigt onödigt att belasta knäet dubbelt på en dag så nu ska jag undvika löpning och cykel på samma dag.

ANNONS
Av Lina Karlsson - 9 mars 2009 22:02

Kvarg, keso, hallon, blåbär, ljusa psylliumfrön och rostade pumpakärnor

Av Lina Karlsson - 9 mars 2009 21:46

Strax efter lunch stack jag upp till friidrottshallen och körde styrka i fyrtio minuter och gjorde de övningar jag kände för efter hand. När jag sedan träffade Klingen i skidspåren strax efteråt utbrast han, tittandes på mina armar; ”Du ser stark ut idag!” Jag skrattade och sa skämtsamt; ”Det gick snabbt, jag har precis varit och styrketränat”. Men samtidigt tänkte jag; ”Va, syns det så tydligt?” För visst var mina överarmar större idag, men inte på grund av muskelhypertrofi (det var mindre än en vecka sedan jag såg Klingen senast) utan på grund av mer vätska i koppen efter att ätit en hel del över det vanliga i helgen. 

 

Själva skidpasset var väl egentligen inte ett skidpass, jag åkte i trettio minuter inklusive den stund jag pratade med Klingen och för er som känner honom förstår ni säkert att det inte var så många minuter kvar av den halvtimmen att åka på. Spåren var supermjuka idag och jag var inte humörsmässigt på topp så jag begav mig hemåt ganska snart igen, till en tom lägenhet, grabbarna var slutjobbade för dagen.

Av Lina Karlsson - 8 mars 2009 22:26

I morgon bitti kommer det en massa män indrällandes i lägenheten. Fjärrvärme ska installeras och de kommer att springa ut och in som de vill mellan klockan sju och fyra varje dag i veckan som kommer. Bäst att jag går och lägger mig…

Av Lina Karlsson - 5 mars 2009 18:45

Skatepasset idag var kanon. Linapina hjälpte mig och Staffas med tekniken på andra växeln. Vi körde milen och inte förrän i de få uppförslutorna på vägen ner från toppen insåg jag vad jag gjort för fel, nämligen tagit för "små steg". För att kunna ta större steg krävs en bättre tyngdöverföring på det andra skidan vilket var just det Linapina tjatade mest om. Tydligare rörelser och större tryck med benen gjorde också att jag kom uppför backarna lättare än tidigare. Själva utförsåkningen gick dock inget vidare alls, det var hårda spår idag vilket inte passar mig...mesLina kommer fram direkt. 


Efter ett varv på milen körde jag två varv på en tre kilometers slinga, första varvet med höger sida som hängsida och andra varvet med vänster som hängsida. Vilken skillnad! Tack Linapina!


Av Lina Karlsson - 4 mars 2009 19:47

Jag fräste röd och gul paprika, lök, champinjoner och kikärtor i rapsolja som jag sedan blandade med vit och röd quiona som jag kokt. Jag klippte ner torkade aprikoser och blandade i rostade pumpafrön, saltade och pepprade. Till detta åt jag lammfärsbiffar och keso.


Av Lina Karlsson - 4 mars 2009 19:21

I morse när jag vaknade var både ben och huvud sega, trots en lång natts sömn var det inga problem att sova en stund före lunch. Cykelträningen igår gjorde sitt...


Det har blivit två skatepass sedan i går förmiddags. Ett glidarpass igår kväll med Staffas på fyrtiofem minuter då vi bland annat åkte upp första delen av mördarbacken, den biten räckte för mig! Idag hade jag bestämt tid med Klingen klockan ett och med trötta ben cyklade jag upp till Lugnet. Första varvet på sjuan var segare än segast och Klingen fick vänta på mig hela tiden (vilket han förstås hade fått göra även om jag var pigg). Andra varvet kändes lite bättre och då åkte jag före Klingen och visade honom treans och fyrans växel, tydligen åker han bara på tvåans växel (och givetvis femmans utför) men det hindrade inte honom från att åka en halvtimme snabbare än mig på skatevasan...


Ikväll ska jag slappa i soffan framför en film med benen i högläge och hoppas på en piggare kropp i morgon.    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se